Έντονη ανησυχία από τη λειτουργία γραφείων Γκρίζων Λύκων στην Αθήνα

Έντονη ανησυχία από τη λειτουργία γραφείων Γκρίζων Λύκων στην Αθήνα

Αρ. Πρωτ. 10045/12.05.2010

Προς Υπουργούς:

- Εξωτερικών

- Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

 

Το προκλητικό θράσος της γείτονος Τουρκίας και των μηχανισμών που την αποτελούν δεν έχει όρια, μετά την τελευταία της κίνηση να λειτουργήσει γραφεία της οργάνωσης Γκρίζων Λύκων στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Ελευσίνα. Τα γραφεία της τουρκικής εθνικιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων λειτουργούν με τρόπο φανερό και απροκάλυπτο σε ισόγειο κτίριο στο πιο κεντρικό σημείο της Ελευσίνας. Στον συγκεκριμένο χώρο αναρτήθηκαν σε εμφανή σημείο σύμβολα της γνωστής τουρκικής οργάνωσης, που συνοδεύονται και από σχετικά συνθήματα. Αυτή η κίνηση των Γκρίζων Λύκων θορύβησε ιδιαίτερα τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ενώ  απευθύνθηκαν στους τοπικούς άρχοντες, αυτοί αδιαφόρησαν επιδεικτικά θεωρώντας ότι στην δημοκρατία ο καθένας αναρτά ότι σύμβολα θέλει!

Η συγκεκριμένη οργάνωση είναι γνώριμη για την ανθελληνική της δράση και για τα κατά καιρούς επεισόδια και προπηλακισμούς, που καταφεύγει εναντίον διακεκριμένων Ελλήνων. Στο ενεργητικό της έχει δράσεις που ανησυχούν ιδιαιτέρως τους Έλληνες πολίτες και προκαλούν ένα έκρυθμο κλίμα, κυρίως σε κρίσιμες εθνικές περιόδους. Μετά την έντονη δράση Τούρκων προβοκατόρων  που παρατηρείται στην περιοχή της Θράκης, τώρα έχουμε τη λειτουργία γραφείων σε μια περιοχή, όπου είναι έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο και όπου λειτουργούν 2 παράνομα  μουσουλμανικά τζαμιά. Αυτές οι ενέργειες δυναμιτίζουν το κλίμα, είναι άκρως επικίνδυνες και εξοργίζουν τους Έλληνες πολίτες. Οφείλει η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να διερευνήσει άμεσα το θέμα, καθώς διευρύνεται η ανθελληνική δράση στη χώρα μας, μετά και την πρόσφατη  δράση της οργάνωσης «Ουράνιο Τόξο» στη χώρα μας.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Με ποιον τρόπο σκοπεύουν τα αρμόδια Υπουργεία, να αντιμετωπίσουν δράσεις από ανθελληνικές οργανώσεις, όπως η τουρκική εθνικιστική οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι», μέσα στην Ελληνική κοινωνία;

Απαντήσεις Υπουργείων